ذخایر طلای ایران کفاف مقابله با پیروزی ترامپ را می‌دهد؟

در شرایطی که کشورهای جهان با افزایش ذخایر طلای خود آماده رویارویی با سیاست‌های اقتصاد ترامپ می‌شوند، یک کارشناس بازارهای مالی می‌گوید در مورد کشور ما آمار دقیقی از میزان ذخایر طلای کشور وجود ندارد و بانک مرکزی همان ذخایر طلا را به سکه تبدیل کرده و سعی کرده بازار مبادله را تامین کند.

به گزارش تابان گوهر نفیس به نقل از دنیای اقتصاد بازار طلا مدتی است که توجه زیادی به دلار ندارد و همگام با انس جهانی طلا بالا و پایین می‌رود. هفته گذشته تا روز چهارشنبه قیمت به دنبال افت شدید انس جهانی در روندی کاهشی قرار گرفته بود. به تبعیت از این بازار طلای ۱۸ عیار و خانواده سکه‌ها نیز کاهشی شدند و به سطوح حمایتی بازارساز رسیدند، کفی که به نظر می‌رسد برای هر گرم طلا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است و برای سکه امامی کانال ۳۹ میلیون تومانی.

اما در شروع این هفته ورق معاملات طلای جهانی برگشت و هر انس در روندی افزایشی به ۲ هزار و ۳۳۰ دلار رسیده است. در نتیجه طلای داخلی نیز از آن متاثر شده و رو به بالا میل یافته است. بر این اساس قیمت هر مثقال طلا به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار رسیده و هر گرم طلای ۱۸ عیار در آخرین به روزرسانی اتحادیه طلا و جواهر تهران ۳ میلیون و ۳۴۷ هزار تومان قیمت خورده است. سکه امامی نیز در این بازار ۴۰ میلیون تومان قیمت دارد.

دلار نیز به عنوان اصلی‌ترین محرک طلا در بازه زیر ۱۰۰ تومان نوسان دارد و به نظر می‌رسد در انتظار تعیین تکلیف انتخابات کشور است. موضوعی که به گفته «برزو حق شناس» تحلیلگر بازار‌های مالی حتی روی کار آمدن دولتی که به رفع تنش‌ها باور داشته باشد، تاثیر موقت یکی دو ساله بر آن دارد و برای بعد از آن فاکتور‌های کلان اقتصادی تعیین کننده خواهد بود.

فاکتور‌های کلان اقتصادی نسبت به سال ۹۲ بدتر شده است
در روز‌های گذشته نامزد‌های انتخاباتی ریاست جمهوری به بیان نقطه نظرات اقتصادی خود پرداختند و همانطور که پیش بینی می‌شد رقابت بین دو طیفی است که یک گروهش امیدوار به رفع تنش‌های سیاسی و حل بحران‌های اقتصادی است و گروه دیگر همچنان بر ادامه شرایط فعلی اصرار دارند.

این که شانس کاهش قیمت‌ها در بازار‌های مالی چون طلا با کدام یک محتمل‌تر است، موضوعی است که برزو حق‌شناس، تحلیلگر بازار‌های مالی درباره آن به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: هر کاندیدایی انتخاب شود، حتی اگر جو خوش بینی راجع به مذاکرات وجود داشته باشد، این‌ها موقتی است. مسائل و مشکلاتی که اقتصاد ما با آن دست به گریبان است و بسبب شده قیمت دلار و طلا بالا برود، چیز دیگری است. حتی اگر سال ۹۲ را ملاک بگیریم، که قیمت‌ها در بازار طلا و دلار کاهشی شد، به خاطر جو خوش‌بینی ناشی از برجام و کاهش انتظارات تورمی بود. ولی نهایتا دیدیم که عوامل کلان اقتصاد ما باعث رشد تورم بودند، جمع شد و سال ۹۶ و ۹۷ یک دفعه رها و قیمت‌ها چند برابر شد.

به باور وی الان هم همین وضعیت جریان دارد. با توجه به این سابقه، اگر کاندیدایی که باور به حل مشکلاتمان با دنیا داشته باشد انتخاب شود، آثارش موقت و یکی دو ساله است. مگر این کسی روی کار بیاید که مسائل کلان ما را همزمان با وعده‌های کاهش تنش با دنیا حل کند. در غیر این صورت فاکتور‌های کلان اقتصادی ما نسبت به سال ۹۲ بدتر شده و حل آن نیازمند یک عزم کلان است.

طلای جهانی در بلند مدت صعودی است
طبق پیش بینی این کارشناس انس جهانی شاید یک اصلاحی تا ۲۲۰۰ دلار بکند، ولی به لحاظ تکنیکال در بلند مدت صعودی است.

او عنوان می‌کند: دلایل بنیادی بازار هم این را نشان می‌دهد. مثلا بانک مرکزی چین خرید طلای خود را متوقف کرد و به همین دلیل قیمت رشدی نداشت. اگر به محدوده‌های پایین تری بیاید و خرید مجددا جذاب شود، خرید‌های بانک مرکزی چین مبنای فروش می‌شود. پس به طور کلی پیش بینی روند بازار صعودی است. در حوزه طلای داخلی هم بحث این است که ما انقباضی‌ترین سیاست‌های پولی ممکن طی ۱.۵ سال گذشته توسط بانک مرکزی را داشتیم و باز وضعیت بازار‌های ما این است. وای به روزی که بانک مرکزی مجبور شود مقداری از این سیاست عقب نشینی کند. در این شرایط وضعیت نقدینگی و تورم باز هم سر به فلک کشیده و قیمت طلا و دلار صعودی خواهد شد.

ذخایر طلایی کشور یارای مقابله با ترامپ خواهد بود؟

میزان خرید طلا از سوی دولت‌ها در بازار جهانی حامل سیگنال‌هایی در خصوص سیاست کشورهاست. پیش از آن که چین خرید طلای خود را به یکباره کاهش دهد، برای مدت طولانی در صدر لیست کشور‌هایی بود که در حال افزایش اندوخته طلایی خود هستند. روز گذشته عربستان نیز پا جا پای چین گذاشت و رشد ذخایر طلایی این کشور خبرساز شد. این سیاست طلای جهانی را بار دیگر در مسیر صعود قرار داده است.

آن طور که حق شناس می‌گوید در بازار طلای جهانی بحث حضورترامپ در اقتصاد آمریکا مطرح است. به گفته وی ترامپ هم کسی است که از ابزار دلار برای رسیدن به خواسته‌های خود بیش از اندازه و به صورت افراطی استفاده می‌کند. در شرایط کنونی نیز با توجه به این که حضور وی در انتخابات آمریکا پررنگ می‌شود و نتایج نظرسنجی‌ها نیز این را نشان می‌دهد، دولت‌ها و بانک مرکزی کشور‌ها را به این فکر می‌اندازد که یک مقدار از رزرو دلار فاصله بگیرند و به سمت طلا بروند.

او در پاسخ به وضعیت ذخایر طلایی ایران خاطرنشان می‌کند: در مورد کشور ما آمار دقیقی از میزان ذخایر طلای کشور وجود ندارد. در این مورد بحثی که وجود دارد این است که بانک مرکزی همان ذخایر طلا را به سکه تبدیل کرده و سعی کرده بازار مبادله را تامین کند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × 4 =