قیمت دلار در نخستین روز هفته بالا رفت و دوباره در کریدور هفتم نشست. این روند صعودی نگرانی اغلب فعالان اقتصادی را به دنبال داشته است. آیا روند بازار ارز صعودی خواهد بود؟ علی صادقین، کارشناس اقتصادی، فاکتورهای موثر در تعیین مسیر قیمت دلار را معرفی کرده است.
به گزارش تابان گوهر نفیس به نقل از تجارت نیوز، شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بامداد جمعه به قطعنامه ضدایرانی پیشنهادشده از سوی تروئیکای اروپایی رأی داد. قطعنامهای که اگرچه الزامآور نیست اما نشاندهنده سطح بالای تنش سیاسی بر سر برنامه هستهای ایران است.
این خبر، قیمت دلار فردایی را در معاملات روز جمعه بالا برد و به محض بازگشایی بازارها در روز شنبه، قیمت دلار را در کریدور هفتم نشاند. تا پایان معاملات نقدی روز گذشته نیز قیمت دلار در همین کریدور پایداری کرد و روی پله نخست کریدور هفتم بسته شد.
اگرچه طی معاملات روز گذشته رد پای بازارساز نیز دیده و در نهایت قیمت دلار کاهشی شد اما از آنجا که این کریدور برای بار چندم فتح شده، این نگرانی را ایجاد کرده که مسیر صعودی دلار آغاز شده باشد.
قیمت دلار تا آغاز دولت ترامپ افزایشی است
کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکردند در صورت بازگشت قیمت دلار به کریدور هفتم، کار بازارساز سخت باشد. علی صادقین، کارشناس اقتصادی، مهمترین فاکتورهای اثرگذار بر قیمت دلار را بیان کرده است.
او درباره سرنوشت دلار در سایه ریاست جمهوری دونالد ترامپ توضیح داد: «در این برهه زمانی، تنها یک ماه و نیم تا ورود آقای ترامپ به کاخ سفید باقی مانده است. در حال حاضر، در دولت آقای بایدن، موضوعاتی چون ذخایر ارزی، صادرات نفت و نقل و انتقالات مالی به شکلی سادهتر در حال انجام است.»
صادقین ادامه داد: «به نظر میرسد تا زمان مراسم انتقال قدرت، فضای کلی نسبتاً آرام خواهد بود و نوسانات ارزی در حد یکی دو هزار تومان باقی خواهد ماند.»
حوالههای بازرگانی اهرم رشد قیمت دلار میشوند
این کارشناس اقتصادی در ادامه تاکید کرد: «با نزدیک شدن به مراسم جایگزینی ریاست جمهوری، انتظارات تورمی ممکن است شکل بگیرد.»
صادقین گفت: «روند نقدینگی و تورم، به همراه کسری بودجه در نیمه دوم سال، میتواند بر فشار تقاضا تاثیر بگذارد. بهویژه حوالههایی که بازرگانان باید قبل از پایان سال نو میلادی انجام دهند میتواند نرخ ارز را به سمت بالا هدایت کند.»