قیمت طلا و سکه در هفتهای که رو به پایان است نوسان محدودی داشت. یکی از مهمترین ویژگیهای بازار، روند قیمتی معکوس سکه امامی و بهار آزادی در نیمی از روزهای هفته بود. فعالان بازار طلا همچنین از تداوم رکود بازار خبر میدهند.
به گزارش تابان گوهر نفیس به نقل از تجارتنیوز، قیمت طلا و سکه این روزها تحت تاثیر سردی بازار ارز و همچنین افول نرخ انس قرار دارد و نوسان چندانی را تجربه نمیکند. روند قیمت سکه امامی و بهار آزادی نیز در برخی روزهای هفته اخیر یکسان نبوده است و به تناوب و بر عکس یکدیگر، کاهش و افزایش قیمت را تجربه کردهاند. قطعات سکه نیز شرایط الاکلنگی را در روزهای اخیر پشت سر گذاشتند و هر روز تا ظهر، افزایش قیمتی را که تا آخرین معاملات روز قبل کسب میکنند، از دست میدهند.
این در حالی است که علاوه بر نبود تقاضا در بازار طلا، بازار ارز نیز با رکود مواجه است و در قیمت 50 هزار و 300 تومان درجا میزند. در واقع، قیمت در روزهای اخیر نه از این قیمت بالاتر رفته و نه پایینتر آمده است. در این میان انس، نیز از تب و تاب افتاده و به کانال 1900 دلاری بازگشته است.
در چنین شرایطی، پیشبینی کارشناسان مالی و فعالان بازار طلا، از آینده قیمت طلا و سکه چیست؟
بذرافشان: تورم بالا، بر بازار موثر است
نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره روند بازار طلا و سکه به تجارتنیوز گفت: «رشد انس جهانی طلا فاکتوری اثرگذار بر بازار طلاست و اکنون به دلیل ثبات قیمت دلار، افت و خیزهای طلای جهانی بر بازار داخلی اثرگذار است.»
وی با تاکید بر شرایط رکودی بازار طلا افزود: «وضعیت اقتصادی و تورم بالا، بر روند بازار موثر است؛ علاوه بر اینکه هزینه تولید طلا نیز رشد داشته و این مساله واحدهای تولیدی را در شرایط نامطلوبی قرار داده است.»
بذرافشان درباره روند بازار طلا گفت: «در دو هفته گذشته با وجود افزایش ۹۵ دلاری طلای جهانی اما بازار داخلی، نوسان یک تا سه درصدی داشت و تحت تاثیر این افزایش قرار نگرفت. به نظر میرسد دلیل آن را میتوان در پایین بودن تقاضا جستجو کرد.»
این کارشناس بازار طلا بیان کرد: «درشرایط فعلی به نظر میرسد رکود بازار طلا فعلا ادامهدار است و به نظر نمیرسد تا پایان هفته بازار نوسان چشمگیری داشته باشد. با این وجود مردم نباید منتظر کاهش قیمت باشند و احتمال کاهش قیمت با توجه به ثبات چند ماهه خیلی کم است.»
دیبا: موتور محرکه طلا خاموش است
مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی با اشاره به اثر کاهشی انس جهانی بر بازارهای داخلی طلا گفت: «مهمترین عامل تاثیرگذار بر حرکت این روزهای طلای داخلی، تحرکات انس جهانی است. این در حالی است که قیمت دلار در بیخبری محض از نظر اخبار تاثیرگذار قرار دارد و اخبار سیاسی و اقتصادی خاصی برای تغییر موضع دلار شاهد نیستیم.»
وی که پیش از این پیشبینی کرده بود انس جهانی میتواند به سمت محدودههای قیمتی ۱۹۹۸ تا ۱۹۸۰ دلاری برگردد؛ گفت: « هفته گذشت طلای جهانی توانست منطقه ۲۱۴۸ دلاری را بهعنوان منطقه جدید معاملاتی تست کند اما بعد با شدوی بلند واکنش نشان داد. اما انطباق با سیاستهای فد مهم است.»
وی در خصوص طلای جهانی پیشبینی کرد: «همه این رفتارها در حالت کلی کم شدن قدرت منطقه ۲۰۷۰ دلاری است که به هر حال شکست این منطقه را قطعی میکند و در ادامه، شاهد مناطقی نظیر ۲۲۵۰ و ۲۴۰۰ در بلندمدت خواهیم بود.»
این کارشناس اقتصادی درباره روند قیمت در بازار طلای داخلی توضیح داد: «فعلا سکه امامی بهعنوان متر تعیین قیمت برای این بازار فضای فکری ما میتواند کف محدوده ۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی باشد.»
وی تصریح کرد: «عامل تاثیرگذار طلای داخلی یعنی دلار فعلا موتور محرکهاش خاموش است و عملا نمیتوان از آن انتظار زیادی داشت . فعلا کف ۲۷ میلیون و ۶۰۰ شیرینترین منطقه خرید است.»
طباطبایی: تلاش سیاستگذار تثبیت قیمت دلار است
علی طباطبایی کارشناس اقتصادی با اشاره به تبعیت بیشتر قیمت طلا و سکه از قیمت دلار نسبت به طلای جهانی به تجارتنیوز گفت: «قیمت سکه در سالیان گذشته همیشه با حباب همراه بوده است؛ بنابراین افزایش نرخ جهانی طلا نمیتواند تاثیر شگرفی بر رشد بازار طلا در داخل کشور بگذارد.»
وی با اشاره به اینکه رشد قیمت دلار میتواند ارزش بازار سکه را صعودی کند، افزود: «اگر در سیستم اقتصادی و سیاسی کشور رخداد قابل توجهی پیش نیاید، روند بازارهای مالی باثبات خواهد بود.»
این کارشناس اقتصادی در خصوص روند قیمت طلا و سکه تا پایان سال ادامه داد: «هر چه به پایان سال نزدیکتر میشویم رشد کالاهای سرمایهای اعم از سکه و طلا استارت میخورد. همچنین جریان نقدینگی، بین بازارهای نقدشوندهتر که شامل اقلام سرمایهگذاری و بازارهای مورد اشاره است، اتفاق میافتد.»
وی گفت: «تلاش سیاستگذار تثبیت قیمت دلار است و متعاقبا این موضوع مستقیما با آرامش در بازار طلا ارتباط دارد. با این وجود امکان پیشبینی قیمت طلا و سکه در کوتاهمدت شدنی نیست.»