راز برتری طلا چیست؟ چرا این فلز تا این حد خاص و کاربردی است؟

چرا طلا، این فلز در طول تاریخ همواره مهم و استراتژیک بوده است؟ طلا ارزشش را از چه ویژگی خود به دست می‌آورد؟ بیشترین مقدار طلا متعلق به چه نهادهایی است؟ چرا سرمایه گذاران تا این اندازه به این فلز علاقه مندند؟ این‌ها تنها تعدادی از سؤالاتی است که در مورد این فلز وجود دارد و پاسخ به هر یک از این سؤالات دریچه جدیدی به روی علاقه مندان و مشتاقان سرمایه گذاری در طلا بازخواهد نمود. البته برای گرفتن قیمت انواع طلا و سکه نیز می‌توانید نرم افزار اعلام نرخ طلا تابان گوهر را تهیه کنید.

طلا چیست

ویژگی‌های فیزیکی طلا چیست؟

طلا فلزی است درخشنده و به رنگ زرد براق که بسیاری از صاحب نظران کمیابی این فلز را دلیل بر باارزش بودن آن برشمرده‌اند؛ اما کمیابی هیچ گاه نمی‌تواند به تنهایی دلیلی بر قیمتی بودن یک فلز باشد. اگر به طلا ویژگی‌های دیگری چون زیبایی درخشندگی بی بدیل شکل پذیری و چکش خواری بسیار خوب، مقاومت زیاد در برابر عوامل محیطی چون هوا، آب و تغییرات دما نیز افزوده شود دیگر فلزی توان رقابت با طلا را نخواهد داشت. طلا به زبان انگلیسی Gold، به زبان سانسکریت Jval، به لاتین Aurum، به هندیसोना و به عربی ذهب خوانده می‌شود. 

ویژگی‌های طلای خالص چیست؟

طلای خالص شکل پذیرترین عنصر است به طوری که می‌توان یک گرم از این فلز را با چکش کاری به ورقی به مساحت یک متر مربع تبدیل نمود و این ورق می‌تواند آن قدر نازک شود که نور را از خود عبور دهد. این فلز به طور طبیعی میل ترکیبی بسیار پایینی با دیگر عناصر از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل عمدتاً در طبیعت به صورت خالص یافت می‌شود. طلای خالص بسیار نرم است به طوری که می‌توان با ناخن بر روی آن اثر گذاشت. به دلیل همین خاصیت طلا، آن را در مصارف مختلف با سایر عناصر فلزی به صورت آلیاژ ترکیب می‌کنند طلای خالص به رنگ زرد پررنگ است و با افزودن برخی فلزات دیگر می‌توان به آلیاژهایی به رنگ‌های مختلفی از این فلز گران بها دست یافت.

کاربردهای طلا چیست؟

حوزه طلا و جواهر

بیشترین و شناخته شده‌ترین موارد تقاضای طلا صنایع جواهر سازی است. از مجموع ۴۲۱۲ تن تقاضای طلا در سال ۲۰۱۵ معادل ۲۴۱۴ تن یعنی بالغ بر ۵۷ درصد آن به صنایع جواهر سازی مرتبط است.

کاربرد طلا در حوزه فناوری چیست

حوزه فناوری

۳۵ درصد در حوزه‌های مالی و سرمایه گذاری و مابقی به مصرف فناوری رسیده است. طلا رسانای الکتریکی بسیار خوبی است و در صنایع الکتریکی و الکترونیکی نیز کاربرد فراوان دارد. از طرفی به مانند نقره در دندانسازی به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. جدیدترین استفاده طلا نمک طلاست که در مقیاس نانومتریک برای مصارف بیولوژیکی و پزشکی و از جمله درمان بیماری‌های روماتیسمی کاربرد دارد.

حوزه سرمایه گذاری

یکی دیگر از متقاضیان طلا در جهان سرمایه گذاران هستند. بسیاری از سرمایه گذاران از طریق خرید شمش و مسکوکات به طور فیزیکی در طلا سرمایه گذاری می‌کنند گروهی دیگر از طریق سرمایه گذاری در اوراق مشتقه مانند قراردادهای آتی و برخی نیز در سهام شرکت‌های فعال در صنعت طلا در این بازار حضور پیدا می‌کنند.

طلا در مقایسه با سایر سرمایه‌گذاری‌ها

تمام آنچه از طلا در بالا بیان شد و هر آنچه در سایت‌ها و مطبوعات مطرح می‌شود، همه بیان کننده این موضوع است که طلا چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. اما یک سرمایه گذار علاوه بر دانستن چیستی طلا باید ویژگی‌هایی که طلا فاقد آن است را نیز بداند تا با سوءبرداشت، سرمایه خود را به بیراهه نفرستد در ادامه به برخی از ویژگی‌هایی که طلا را از سایر سرمایه گذاری‌ها جدا می‌کند می‌پردازیم. برای یک سرمایه گذاری مطمئن در حوزه طلا نیز می‌توانید از نرم افزار اعلام نرخ طلا تابان گوهر، برای دریافت قیمت انواع طلا و سکه استفاده کنید.

طلای سرمایه گذاری

تفاوت اوراق غرضه با طلا چیست؟

طلا با اوراق قرضه تفاوت زیادی دارد. طلا هیچ‌گاه جریان ثابت درآمدی ندارد و از این حیث با اوراق قرضه متفاوت است. قیمت طلا غالباً در جهت مخالف سهام و اوراق قرضه تغییر می‌کند. اما از طرف دیگر می‌تواند هم با سهام و هم با اوراق قرضه همبستگی داشته باشد. برای مثال در طول سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ تغییرات قیمت سهام اوراق قرضه و طلا همه در یک جهت بود. سرمایه گذاری در اوراق قرضه عموما به منظور کسب سود صورت می‌گیرد به گونه‌ای که این اوراق طوری طراحی شده‌اند تا بازدهی مشخصی را با نسبتی از ریسک معین نصیب سرمایه گذار نماید. اگرچه در واقعیت کسب سود از برخی سپرده‌های ویژه طلا نیز امکان پذیر است اما طلا هیچ گاه مانند اوراق قرضه جریان درآمدی معینی تولید نمی‌کند. درست زمانی که نرخ‌های بهره بالا می‌رود، طلا برای جذب سرمایه و جلب سرمایه گذاران با اوراق قرضه به رقابت می‌پردازد به بیان دیگر در دورانی که نرخ بهره بالا و اقتصاد در حال رشد است غالباً این رقابت به ضرر سرمایه گذاران طلا تمام خواهد شد.

تفاوت سهام با طلا چیست؟

سهام از این لحاظ که ارزش ذاتی آن معادل ارزش فعلی سودهای برآوردی آتی است کاملاً به اوراق قرضه شبیه است. زمانی که یک شرکت سهام خود را منتشر می‌کند سرمایه گذاران با این نیت آن سهام را خریداری می‌کنند که سودهای دریافتی آن در آینده ارزش ریسکی که پذیرفته‌اند را داشته باشد. سرمایه گذاران در سهام از دو جهت به دنبال کسب منفعت هستند. یکی سودهای تقسیمی شرکت‌ها که عموماً به صورت نقدی و سالانه پرداخت می‌شود. و دیگری افزایش ارزش آن سهم اما طلا هیچ کدام از ویژگی‌های مذکور را ندارد. بدین معنا که اولاً سرمایه گذاری در طلا باعث جریان نقدی و سود تقسیمی نمی‌شود. ثانیاً این سرمایه گذاری ماهیتاً به منظور افزایش ارزش طراحی نشده است. بنابراین طلا با سهام نیز متفاوت است ارزش طلا در بلندمدت اغلب برگشت کننده به میانگین بوده و نسبتاً ثابت و یکنواخت رفتار نموده است. به نوعی ارزش خود را حفظ می‌کند. لذا طلا بهترین گزینه برای تنوع بخشی به یک سبد سرمایه گذاری است.

تفاوت طلا با یک کالای معاملاتی

طلا مانند یک کالای معاملاتی عمل نمی‌کند. کالاهای معاملاتی به طور کلی از گروه‌های کالایی متنوعی تشکیل شده و در طبقات مختلفی دسته بندی می‌شوند از جمله کالاهای سخت کالاهای نرم، فلزات اساسی، فلزات گران بها، انرژی و … هر یک از این طبقات به شکل متفاوتی نسبت به تورم انتظارات رشد و ریسک‌های جهانی واکنش نشان می‌دهند. حتی در یک طبقه خاص نیز تفاوت‌هایی وجود دارد. دو تفاوت بااهمیت طلا با سایر کالاهای معاملاتی این است که اولاً طلا هیچگاه ماهیت مصرفی نداشته و از بین نمی‌رود. حتی طلایی که هزاران سال پیش استخراج شده در حال حاضر وجود دارد. ثانیاً طلا نقش یک شبه پول یا پشتوانه پول را دارد و ارزش خود را از خود به دست میاورد؛ این ویژگی است که سایر کالاها از آن بی‌بهره‌اند.

ریسک طلا چیست

طلا خالی از ریسک نیست

با اینکه طبق داده‌های تاریخی طلا همواره منافع قابل توجهی برای سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت فراهم آورده است. اما سرمایه گذاری در طلا هیچگاه خالی از ریسک نبوده است. برای مثال شخصی که در ابتدای سال ۲۰۱۱ در طلا سرمایه گذاری نموده و پوزیشن خود را تا آگوست همان سال حفظ کرده ظرف این ۸ ماه سودی معادل ۴۳ درصد کسب نموده است. روی دیگر سکه این است که اگر همان شخص در سپتامبر ۲۰۱۱ وارد این سرمایه گذاری می‌شد و آن را تا پایان آن سال حفظ می‌کرد ظرف مدت ۴ ماه با ۱۹ درصد زیان روبه‌رو شده بود. این همان ریسکی است که سرمایه گذار می‌بایست در محاسبات خود جهت ورود به این بازار در نظر. بگیرد البته طبق قاعده ریسک و بازده اگر ریسکی نباشد بازدهی هم نباید انتظار داشت. این ریسک منحصرا طلا نیست و موضوعی است که معامله گران در هر بازاری با آن سروکار دارند و تصمیم درست برای همه فعالان و سرمایه گذاران در تمام عرصه‌های سرمایه گذاری از جمله طلا، ایجاد سید و تنوع بخشی به پرتفوی سرمایه گذاری است.

واحدهای اندازه گیری وزن طلا چیست؟

واحدهای اندازه گیری وزن طلا بسته به مکان جغرافیایی در سراسر جهان متفاوت هستند با اینکه گرم واحدی بین المللی است اما اونس در کشورهای آنگلوساکسون کاربردی تراست. اونس خود بر دو نوع است. اونسی که به اونس متریک موسوم است و هر اونس در این سیستم معادل ۲۸.۳۴۹ گرم است. اونس دیگر که بسیار معروف تر است اونس تروی نام دارد. اونس تروی همان واحدی است که در مورد فلزات گرانبها از جمله طلا نقره پلاتین و پلادیوم به کار می‌رود و وزن آن ۳۱.۱۰۳۴ گرم می‌باشد. تولا واحدی است که در هند پاکستان و برخی دیگر از کشورهای جنوب آسیا استفاده می‌شود. هر تولا طلا معادل ۱۱.۶۶ گرم و یا در حدود ۰.۳۷۵ اونس است. واحد دیگر اندازه گیری تیل است. این واحد در هنگ کنگ، تایوان و برخی کشورهای دیگر شرق آسیا به کار می‌رود. هر تیل طلا با ۳۷.۸ گرم و ۱.۳۳۳ اونس برابری می‌کند.

انواع عیار طلا چیست

واحدهای خلوص طلا چیست؟

جهت اندازه گیری خلوص طلا نیز چندین واحد وجود دارد که قیراط یکی از معروفترین آن‌هاست. طلای خالص معادل ۲۴ قیراط در نظر گرفته می‌شود؛ به عبارت دیگر طلای با عیار ۲۴ قیراط طلای خالص را شامل می‌شود. به همان نسبت عیارهای ۲۲، ۱۸، ۱۴ و ۱۰ نیز طلا با خلوص کمتر را نشان می‌دهند. روش‌های دیگر نشان دادن خلوص طلا عبارت‌اند از روش‌های هزارتایی صدتایی اعشاری دورقمی و اعشاری سه رقمی به عنوان مثال عیار ۹۹۰ طلا در سیستم هزارتایی با ۹۹ در سیستم صدتایی و با ۰/۹۹ در سیستم اعشاری دورقمی برابری می‌کند.

همیشه در لحظه باشید!

با نرم افزار اعلام نرخ طلا تابان گوهر می‌توانید به صورت لحظه‌ای قیمت انواع طلا، سکه و ارز را در اختیار داشته باشید. به علاوه امکانات دیگری مثل آرشیو قیمت طلا و سکه، حباب سکه و محاسبه ارزش افزوده و… که برای صنف طلا و جواهر و همچنین مردم ضروری می‌باشد.

2 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × چهار =