در گفتگو با نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران وضعیت صنعت طلا را بررسی کرده و راهکارهای این رئیس اتحادیه برای خروج از شرایط رکود حاکم بر این صنعت را بررسی کردهایم. شما را به شنیدن این گفتگوی اختصاصی و شنیدن راهکارهای رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، دعوت میکنیم.
ایجاد صندوق طلا؛ جانی دوباره برای صنعت طلا
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران راهکارهای خود را برای رفع کاهش تقاضا این گونه بیان کرد: متأسفانه کاهش تقاضا در صنعت ما ادامه دار شده است و به جرات میتوان گفت شرایط مطلوبی برای صنعت ما نیست. واحدهای تولیدی ما نیز در رابطه با هزینههای جاریشان دچار مشکل شدهاند که حتی در زمان ویروس کرونا هم ما این مشکل را نداشتیم. به اعتقاد بنده یکی از راههایی که میتوانیم به صنعت طلا و تولید کمک کرد این است که دولت مشارکت کند. اگر بتوانند به بخشهای تولیدی، تسهیلات با بهره کم ارائه دهند و بستری مهیا کنند تا بخشهای تولید بتوانند خودشان را ترمیم کنند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران راه دیگر تقویت تولید را اینگونه بیان کرد: یکی دیگر از راههایی که ما میتوانیم بخش تولید را تقویت کنیم این است که مردم را تشویق به خرید مصنوعات طلا کنیم. چرا که خرید سکه با حباب حدود پنج میلیون تومان در حال حاضر هیچ صرفه اقتصادی ندارد و مردم تقریباً با نصف این مبلغ میتوانند مصنوعات طلا را خریداری کرده و به صورت زینت نیز استفاده کنند و بخش تولید ما را که در سالهای گذشته دچار آسیب شده است را تقویت کنند.
به اعتقاد بنده راه دیگر این است که بانک مرکزی در این قضیه ورود کند و صندوقی ایجاد کند و به مردم اطلاع رسانی کنند تا مردم طلاهای خودشان را تحویل صندوق دهند و در ادامه صندوق طلا در اختیار واحدهای تولیدی ما قرار دهد. چرا که بسیاری از واحدهای تولیدی ما توان و ظرفیت تولید را دارند اما سرمایه لازم را ندارد. بنابراین دولت میتواند این سرمایههایی که بایکوت شدهاند و هیچ گونه فعالیتی روی آن انجام نمیشود را از مردم تحویل بگیرد و تحویل واحدهای تولیدی که از طریق اتحادیه جواز دارند بشود. و نهایتا مردم نیز، سود سرمایه خودشان را بگیرند. قطعاً اگر این اتفاق بیافتد و هزینه تولید و اجرت مصنوعات طلا با تسهیلاتی که عرض کردم پایین بیاید، تقاضا مردم برای خرید مصنوعات طلا نیز بیشتر میشود.