جزئیات دستور بانک مرکزی درباره ارز سهمیه‌ای و حساب‌های ارزی

بانک مرکزی، دستورالعمل اجرایی نحوه فروش اسکناس در سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد 56) از طریق واریز به حساب ارزی بانکی مشتری را منتشر کرد.

به گزارش تابان گوهر نفیس به نقل از اکوایران، بر اساس اعلام بانک مرکزی، با توجه به تغییر روش فروش ارز به صورت اسکناس در سرفصل «تامین نیازهای ضروری (کد56)» از پرداخت مستقیم اسکناس به متقاضی به روش واریز به حساب ارزی متقاضی نزد بانک‌ها، مفاد دستورالعمل اجرایی نحوه فروش اسکناس در سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد 56) به شرح زیر است:

1- کلیه بانک‌ها مکلفند جهت فروش و پرداخت ارز بابت سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد 56) به صورت اسکناس، بنا به درخواست متقاضی نسبت به افتتاح حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز ارزی بدون اخذ موجودی اولیه با رعایت مقررات مربوط اقدام نمایند.

تبصره: افتتاح حساب به درخواست وکیل متقاضی مجاز نمی‌باشد.

2- پرداخت به صورت اسکناس از محل حساب ارزی موضوع این دستورالعمل صرفاً به صاحب حساب (اصیل) امکان‌پذیر است.

3- حساب‌های مذکور صرفاً به ارزهای دلار‌ / یورو و با منشاء اسکناس و جهت استفاده برای واریز اسکناس موضوع سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد 56) خواهد بود.

4- برداشت اسکناس از حساب مذکور، صرفاً پس از گذشت ۵ روز کاری پس از زمان واریز به حساب ارزی متقاضی (T+5) امکان‌پذیر است. بانک‌ها مکلفند پس از دوره مذکور، نسبت به پرداخت اسکناس موضوع حساب‌های این دستورالعمل در هر زمان حسب درخواست مشتری اقدام نمایند.

5- کارمزد برداشت از حساب به صورت اسکناس معادل 5 درصد معادل ریالی مقدار برداشت است. نرخ تسعیر برابر با نرخ فروش اسکناس دلار / یورو سامانه معاملات الکترونیکی ارز به اضافه یک درصد در روز برداشت خواهد بود.

6- دریافت هرگونه کارمزد از مشتری برای ارائه خدمات موضوع این دستورالعمل به جز موارد تعیین شده در دستورالعمل، ممنوع است.

6- حساب ارزی موضوع این دستورالعمل، باید حداقل به مدت شش ماه مفتوح بماند.

تبصره: حداقل موجودی لازم برای استمرار حساب ارزی موضوع این دستورالعمل 100 دلار‌ / یورو خواهد بود.

به گزارش اکوایران، از دیروز بانک مرکزی تغییراتی در ارائه ارز سهمیه‌ای به متقاضیان اعمال کرد. طبق اعلام بانک مرکزی، از روز دوشنبه (14 فروردین) فروش دلار سهمیه‌ای با کارت ملی، از روش «پرداخت اسکناس به خریدار» به روش «واریز به حساب ارزی خریدار» تغییر کرده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × چهار =