نرخ شاخص ارزی در معاملات بازار دیروز به کانال ۵۷ هزار تومانی سرک کشید. براساس مشاهدات به عمل آمده از روند نرخ دلار آزاد در ماههای پیشین، تحلیلگران بر این باورند که مسیر کاهشی ارز مذکور در کانال ۵۷ به سادگی کانالهای ۵۸ و ۵۹هزار تومانی نیست. این افراد معتقدند که اخبار مثبت میتواند عامل تسهیلکننده افت نرخ ارز باشد.
به گزارش تابان گوهر نفیس به نقل از دنیای اقتصاد، معاملهگران بازار ارز در روز گذشته شاهد عقبگرد نرخ دلار به کانال 57هزار تومانی بودند. قیمت ارز مذکور از روزهای میانی دهه نخست خرداد ماه تاکنون در این بازه معامله نشده بود. تحرکات پیشین دلار در کانال قیمتی ذکر شده عمدتا با واکنش حمایتی فعالان بازار همراه میشد. بهطوری که در مجموع در سال جاری قیمت دلار کمتر از 10 روز در بازه قیمتی 56 تا 57 هزار تومان حضور داشته است. به همین دلیل برخی از تحلیلگران و فعالان ارزی از این بازه تحت عنوان هسته سخت نرخ دلار در سال جاری یاد میکنند. بررسی فضای سیاسی اقتصادی بازار گویای آن است که نیروهای کاهشی از نیروهای افزایشی بیشترند. یکی از نیروهای کاهشی بازار را میتوان اخبار مثبت در رابطه با میزان فروش نفت کشور عنوان کرد. اوپک در آخرین گزارش خود میزان فروش نفت ایران در ماه گذشته را افزایشی اعلام کرد.
در بخشی از این گزارش آمده است: «تولید نفت ایران در ماه ژوئن 2024 با 13 هزار بشکه در روز افزایش نسبت به ماه قبل از آن به 3 میلیون و 251 هزار بشکه در روز رسیده است.» در بخش دیگر این گزارش در رابطه با قیمت نفت ایران نیز اینگونه بیان شده: «قیمت هر بشکه نفتخام سنگین ایران در ماه ژوئن با 48 سنت کاهش نسبت به ماه قبل از آن به 83 دلار و 65 سنت رسیده است. قیمت متوسط سبد نفتی اوپک در این ماه 83 دلار و 22 سنت بوده است.» در مجموع میتوان گفت با وجود کاهش نسبی نرخ نفت سنگین ایران، افزایش میزان فروش میتواند خبر مثبتی برای ذخایر ارزی کشور باشد. از سوی دیگر درصورت جدیتر شدن احتمال آتشبس در نوار غزه میتوان این مساله را به عنوان سیگنال سیاسی مثبت بازار قلمداد کرد. اما در سوی دیگر تشدید درگیریها میان رژیم صهیونیستی و لبنان سیگنال منفی روزهای اخیر بازار است. اخبار منتشر شده از آن منطقه حاکی از آن است که تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی علیه حزبالله لبنان افزایش یافته است. پیشتر مقامات رسمی کشور حمایت رسمی خود از لبنان درصورت وقوع حمله از جانب اسرائیل را اعلام کرده بودند. در نتیجه به عقیده فعالان ارزی درصورت شکلگیری این حمله احتمال ایجاد یک روند افزایشی در بازار وجود دارد.
روند متضاد نرخها در بازار شنبه
دیروز شنبه 23 تیر ماه شاخصهای ارزی در معاملات غیررسمی بازار تهران تحرکات مختلفی را رقم زدند. دلار آزاد که در راستای روند کاهشی جدید خود به سطوح قیمتی ابتدای کانال 58 هزار تومانی رسیده بود، در بازار روز گذشته افت قیمت 400 تومانی دیگری را نیز تجربه کرد و در رقم 57 هزار و 900 تومان به فروش رسید. این در حالی است که اسکناس یورو در بازار دیروز با افت نرخ اندک 50تومانی در نیمه کانال 63 هزار تومانی درجا زد. روند پوند برخلاف 2 شاخص دیگر افزایشی بود. هر برگ از اسکناس انگلیسی در روز گذشته با رشد 300 تومانی در رقم 75هزار و 800 تومان معامله شد. روند بازار رسمی نیز در روز گذشته افزایشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار مرکز مبادله ارز و طلا در روز گذشته با رشد 101 تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم 46 هزار و 594 تومان معامله شد. بدینترتیب با رشد دلار رسمی و افت نرخ دلار آزاد، شکاف میان ارقام رسمی و غیررسمی بازار کاهش یافت و به رقم 24.26 درصد رسید.
روز خلوت بازار سکه
روز گذشته روند بازار قطعات طلایی کمنوسان بود. قیمت سکه طلا طرح جدید در عصر روز گذشته با حدود 100 هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز گذشته در رقم 40میلیون تومان به فروش رسید. نیم سکه بدون تغییر در رقم 22میلیون و 500 هزار تومان درجا زد. هر قطعه ربع سکه نیز با 50 هزار تومان رشد در رقم 14 میلیون و 550هزار تومان به فروش رسید.