گسترش اعتراضات صنف طلا به بازار طلای تهران/ طلافروش‌ها یک ماه مهلت گرفتند

با توجه به اتفاقات ایام اخیر برای صنف طلا و جواهر، نشست مشترکی با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و ۴۰ نفر از فعالان صنف طلا و جواهر، علاوه بر رئیس و اعضای هیات مدیره اتحادیه برگزار شد. اما نتیجه این جلسه چه بود؟

به گزارش تابان گوهر نفیس به نقل از تجارت‌نیوز، موضوع ثبت اطلاعات صنف طلا و جواهر در سامانه مودیان که مقرر بود از ابتدای دی به شکل رسمی اجرایی شود به چالشی جدی برای سازمان امور مالیاتی تبدیل شده است. مساله‌ای که منجر به تعطیلی بازار طلا در استان‌های مختلف کشور اعم از تبریز، ایلام و اراک شد و امروز نیز به تهران رسید. 

عملیاتی شدن سامانه مودیان برای صنف طلا و جواهر به چالشی برای اصناف و سازمان امور مالیاتی تبدیل شده است. سامانه‌ای که گفته می‌شود با هدف شفاف‌سازی، ثبت معاملات در آن الزامی است. با این حال، صنف طلا معتقد است قرن‌ها به شکل سنتی کار را پیش‌ برده و اکنون این قانون سرک کشیدن در امور شخصی مردم است. طی روزهای اخیر، بازارهای طلا در بیشتر شهرهای کشور صحنه اعتراض صنف طلا بوده و این اعتراضات امروز به بازار تهران کشیده شد.

به شکل خلاصه می‌توان اشاره کرد که سازمان امور مالیاتی از اول دی سال ۱۴۰۲واحدهای صنفی طلا و جواهر را ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ از طریق سامانه مودیان برای فروش کالا و خدمات مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، کرده است. 

 

در زندگی مردم کنکاش نکنید
الزام مالیاتی جدید، از شروع هفته با اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف همراه شد. در همین راستا رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر مشهد محور اصلی اعتراض طلافروشان را صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان مالیاتی اعلام کرد و گفت پیش‌زمینه این اقدام هنوز آماده نیست. دنیای اقتصاد گزارش کرده است که رئیس اتحادیه طلای مشهد، موضوع دیگر این‌‌طور عنوان شده است که چرا باید مطابق قانون، صنوف طلا و جواهر تمام موجودی خود را در سامانه ثبت کنند.

وی در ادامه گفت: طلا کالای مصرفی نیست بلکه یک کالای سرمایه‌گذاری است. به ما گفته‌اند که میزان دارایی خود در سامانه ثبت کنید. این اتفاق کنکاش در زندگی مردم است، معنی ندارد که از میزان موجودی ما خبر داشته باشند.

امروز بازار طلای تهران هم با خاموش کردن چراغ مغازه‌هایشان به اجرای سامانه مودیان اعتراض کردند؛ اعتراضی که منجر به حصول توافقاتی میان اتحادیه طلا و جواهر تهران و سازمان امور مالیاتی شد.

کلاس‌های آموزشی را بیشتر می‌کنیم
در فیلمی کوتاه که به دست تجارت‌نیوز رسیده، نادربذرافشان رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در بازار طلای تهران حاضر شده و ضمن دعوت همکاران خود به آرامش، در رابطه با سامانه مودیان توضیحاتی ارائه داده است.

وی با تاکید بر اینکه مقرر شد کلاس‌های آموزشی که قبلا نیز برگزار شده بیشتر شود و سامانه مودیان نگرانی خاصی ندارد، اظهار داشت: در این سامانه فقط موضوع شفاف‌سازی و ارائه صورت‌ حساب‌های الکترونیکی مطرح است که (از سازمان امور مالیاتی) وقت گرفتیم تا فعلا این کار انجام نشود. بذرافشان گفت: «صنف طلافروش از ابتدا تا آخر ماه وقت دارند که این سامانه را عملیاتی کنند.»

وی افزود: «مقرر شد از طریق اتاق اصناف و اتحادیه، جلساتی برگزار شود. در رابطه با جرائم مالیاتی نیز قرار شد تا عید یعنی طی سه ماه آینده این جرائم بخشیده شود.»

گفتنی است بعد از ظهر امروز پیامکی از سوی اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران به اعضای صنف طلافروشان با مضمون ذیل فرستاده شد: «در این جلسه مقرر شد جرائم ماده ۱۶۹ همکاران صنف طلا و جواهر شامل ۱۰۰ درصد بخشودگی گردد و آن دسته از همکاران صنفی که تا پایان سال نسبت به ثبت‌ نام در سامانه مودیان پایانه‌های فروشگاهی اقدام نمایند در رابطه با انجام مبادلات شامل جریمه نخواهند شد. همچنین در رابطه با ضرایب مالیاتی مقرر شد با جلسات کارشناسی در خصوص همه رسته‌ها، نسبت به کاهش ضرایب مالیاتی اقدامات لازم انجام پذیرد.»

قانون باید اجرا شود
در همین راستا یک از منبع مطلع به تجارت‌نیوز گفت: صبح امروز توافقاتی با سازمان امور مالیاتی انجام و فرصت داده شده است که همکاران صنفی تا آخر ماه، اطلاعات خود را در سامانه مودیان وارد کنند. وی نیز به بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی ماده ۱۶۹ اشاره کرد. این منبع آگاه تایید کرد که امروز بازار طلای تهران تقریبا بسته بود و معامله خاصی در بازار انجام نشد. سامانه مودیان به هر حال قانون است و باید اجرایی شود. 

دیدار طلافروشان با رئیس سازمان امور مالیاتی
گفتنی است با توجه به اتفاقات ایام اخیر برای این صنف نشست مشترکی  با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و ۴۰ نفر از فعالان صنف طلا و جواهر، علاوه بر رئیس و اعضای هیات مدیره اتحادیه برگزار شد. به گزارش ایسنا، رئیس اتاق اصناف تهران اعلام کرد: تشکیل کارگروه مشترکی میان نمایندگان اتاق اصناف تهران، صنف طلا و جواهر و سازمان امور مالیاتی تصویب شد.