اخبار سیاسی بازار ارز را در دو روز گذشته بمباران کرد. از سفر پرماجرای سلطان عمان به تهران تا چراغ سبز واشنگتن به مذاکرات هستهای و سفر قریبالوقوع رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی. اما تاثیر این اخبار بر قیمت دلار چندان زیاد نبود.
به گزارش تابان گوهر نفیس به نقل از تجارتنیوز، قیمت دلار امروز دهم خرداد ماه کار خود را با دلار 50 هزار و 900 تومانی آغاز کرد. به عبارتی بمباران خبری بازار، قیمت دلار را تنها یک کانال کاهش داد.
در ماه جاری قیمت دلار چندین بار کانال 50 هزار تومان را به خود دیده و حتی تا قیمت 50 هزار و 400 تومان هم پایین آمده است. اما انتظار میرفت که مجموعه اخبار منتشر شده باعث کاهش بیشتر قیمت دلار شود که نشد.
برخی معتقدند هنوز فشار افزایشیها در بازار بالاست و آنها مانع ریزش بیشتر قیمت شدهاند. عده دیگری هم میگویند عرضه دلار به بازار محدود است و بازار ارز درباره اخبار برجامی واکسینه شده و هر خبری این بازار را با افت شدید مواجه نمیکند. به عبارتی بازار در کنار اخبار مساعد و مثبتی که میشوند، پله پله پایین میآید و احتمال ریزش ناگهانی قیمت دلار بسیار کم است.
دلیل این مساله هم این است که ایران بارها درباره موضوعات هستهای به مراحل حساس رسیده و حتی مقامات رسمی خبر از توافق نهایی ظرف دو تا سه روز آینده دادهاند اما نهایتا وعدهها محقق نشده و فقط خریداران و فروشندگان رکب خوردهاند. برای همین است که به نظر میرسد بازار فعلا در فاز احتیاطی است. نه قیمتها افزایش چندانی دارد و نه ریزش قابل توجهی در بازار رخ داده است. به نظر میرسد که معاملهگران حرفهای دلار در گوشه رینگ مناسبات سیاسی نشستهاند و در انتظار نتیجه نهایی هستند.
پیش بینی قیمت دلار در صورت توافق
کارشناسان اقتصادی میگویند اگر ظرف چند روز آینده ایران و امریکا توافق کنند، احتمال ریزش دلار به کانال 40 هزار تومان قطعی است. البته برخی از رسانهها میگویند بعید است دلار به زیر 47 هزار تومان برسد.
اما عده دیگری از کارشناسان وعده دلار 30 هزار تومانی را هم میدهند و میگویند بازار حداقل پنج سال است که در انتظار خبر نهایی برجام است و اگر چنین شود، فشار فروش بالا میگیرد و قیمت دلار شبانه میریزد.
اما هنوز نمیتوان با قطعیت درباره آینده دلار نظر داد. چون چشمانداز توافق هستهای مانند همیشه مبهم است و اخبار متناقضی به گوش میرسد. اگرچه کفه اخبار مثبت سنگینتر از اخبار منفی است.
رسانههای داخلی و خارجی از امادگی طرفین برای مذاکره خبر میدهند و مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا هم میگوید این بار دیگر مساله بازگشت به میز مذاکره مطرح نیست. ایران یا توافق میکند یا نه. قرار نیست طرفین دوباره روند مذاکرات سالهای گذشته را در پیش بگیرند. بازار فعلا زیر بمباران خبری است. معاملهگران خرد توان تصمیمگیری برای عرضه دلارهای خانگی خود به بازار را ندارند و معاملهگران کلان هم فعلا کمی محتاطتر از همیشه شدهاند.