زمانی که ناامنی در سطح جهان گسترش پیدا میکند، شاید طلا تنها کالایی است که میتواند تضمین کننده ارزش پول کشورها باشد. حال به بهانه جنگ همه جانبه فلسطین با رژیم اشغالگر، باید به این سوال پاسخ داد که چه بلایی بر سر طلا خواهد آمد؟
پس از آغاز جنگ فلسطین و اسرائیل، انتظار میرفت که قیمت طلا روند صعودی را در پیش گیرد. همانطور هم شد و در عرض ۲ روز قیمت طلا بیش از ۷ درصد افزایش پیدا کرد. اما آیا تداوم این روند محتمل است یا انتظار میرود قیمت بدون توجه به سایه جنگ مسیر خود را طی کند؟
شاید بررسی اثرات جنگ اوکراین و روسیه بر نوسانات قیمت طلا تا حد خوبی مسیر این روزهای قیمت آن را ترسیم کند. به محض آغاز جنگ اوکراین در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۰۵، قیمت انس تنها در ۱۲ روز بیش از ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد. اما حدود دو ماه پس از آن، نه تنها به سطح قیمتی در تاریخ مذکور واکنش داد، بلکه پس از آن قیمت های سطوح قیمتی پایین تری برخورد کرد.
تاثیر آن جنگ بر قیمت طلای داخلی نیز تقریبا مشابه با قیمت جهانی بوده است. اما مطابق انتظار هیجان نوسانات داخلی بیشتر از سطح جهانی بود. به طوری که تنها در روز اول +۳ درصد رشد قیمتی را شاهد بودیم. تداوم روند صعودی اما تقریبا ۴ ماه به طول انجامید و قیمت طلا بیش از ۲۵٪ رشد یافت. اما بعد از کاهش التهابات ناشی از جنگ اوکراین و روسیه، در تاریخ ۱۴۰۱/۰۵/۲۹ قیمت طلا مجدد به نقطه آغاز جنگ واکنش داده اما هرگز به زیر آن سطح نفوذ نکرد.
با این تفاسیر میتوان گفت که در کوتاه مدت قیمت طلا متاثر از جنگ فلسطین و اسرائیل روند صعودی در پیش خواهد گرفت. راجع روند بلند مدت آن نیز میتوان گفت در مسیر صعود قرار داریم: اولا بهواسطه افزایش قیمت نفت که در گزارش پیشین به طور مفصل راجع آن بحث کردیم، رشد قیمت طلا محتمل است. ثانیا از لحاظ نموداری نیز چه طلا داخلی و چه جهانی، در ناحیه اشباع فروش قرار داشته و چه با جنگ و چه بدون آن، سناریو افزایش قیمت طلا به قوت خود باقی است.