وب سرویس چیست؟

احتمالاً با توسعه نرخ استفاده و کاربرد روزافزون اینترنت در دنیای کنونی نام وب سرویس به گوشتان خورده است. وب سرویس نرم‌افزاری جهت تسهیل امور گوناگون است. ما در این مقاله به معرفی وب سرویس و ویژگی‌های آن می‌پردازیم و در انتها با توجه به گرایش بسیار زیاد مردم در شرایط کنونی به خریدوفروش طلا و نیاز مبرم آن‌ها به دانستن قیمت لحظه‌ای طلا و ارز یکی از بهترین وب سرویس‌های بازار ارز و طلا را به شما معرفی می‌کنیم. پس اگر علاقه‌مند به این حوزه هستید تا انتها با ما همراه باشید.

وب سرویس چیست

وب سرویس چیست؟

وب سرویس از اصطلاحات رایج در دنیای تکنولوژی امروز و رسانه‌ای برای توسعه ارتباط بین برنامه‌های مشتری و سرور در شبکه جهانی وب است. در حقیقت این نرم‌افزار برای انجام یکسری کار طراحی شده است. وب سرویس برنامه‌های کاربردی (اپلیکیشن) را به برنامه‌های کاربردی در شبکه جهانی وب (وب اپلیکیشن) تبدیل می‌کند و به این طریق کارکرد آن‌ها را در سطح جهانی توسعه می‌دهد. وب سرویس‌ها امکانات گوناگونی دارند و از طریق شبکه قابل جستجو و بازخوانی هستند.

وب سرویس به هیچ سیستم‌عامل و زبان برنامه‌نویسی وابسته نیست و به همین دلیل هم روی هر نوع سیستم‌عاملی قابل‌استفاده است. این ویژگی مهم وب سرویس باعث می‌شود که کاربران و مشتریان بتوانند بدون هیچ مشکل و زحمتی ارتباط برقرار کرده و از خدمات آن بهره ببرند. (به طور مثال کاربران دارای سایت طلا می‌توانند از api قیمت طلا استفاده کنند.)

کاربردهای وب سرویس

اتصال به نرم‌افزارهای موجود: وب سرویس‌ها با استفاده از یک روش مشخص داده‌ها و اطلاعات برنامه‌ها و نرم‌افزارهای کاربردی را به هم ارتباط می‌دهند. این کارکرد وب سرویس امکان تبادل اطلاعات برنامه‌های کاربردی را فراهم می‌کند. استفاده مجدد از مؤلفه‌های نرم‌افزاری: وب سرویس کامپوننت‌های (مؤلفه‌های) نرم‌افزارهای مختلف مانند ترجمه زبان، تبدیل رمز ارز و غیره را برای کاربران مجدداً ارائه می‌دهد. به‌بیان‌دیگر وب سرویس قابلیت اجرای چندباره نرم‌افزارها را امکان‌پذیر می‌کند.

انواع وب سرویس

  1. XML: انتقال استاندارد داده‌ها در این روش به شکل متنی است و این شیوه ارتباطی نمی‌تواند شکل‌ها را منتقل کند. از جمله ویژگی XML و سایر روش‌ها و رابط‌ها عدم وابستگی به زبان برنامه‌نویسی و سیستم‌عامل است. به‌گونه‌ای که داده‌ها بدون توجه به زبان برنامه‌نویسی و سیستم‌عامل به برنامه انتقال می‌یابند.
  2. SOAP: وظیفه این رابط ایجاد و برقراری ارتباط ایمن است. پیامی که از جانب کاربر با هر هدفی به وب سرویس منتقل می‌شود پس از بررسی و اجرا در انتها در قالب یک پیام SOAP به برنامه اصلی ارسال می‌گردد.
  3. WSDL: نقش این رابط توصیف وب سرویس و نحوه استفاده از آن است. فایل‌های WSDL موجود در وب سرویس‌ها به‌صورت متنی و در قالب Xml داده‌ها را منتقل می‌کنند. وظیفه این فایل اعلام فایل‌های متنی Xml خروجی و ورودی وب سرویس به برنامه است..
  4. UDDI: این رابط با هدف فراهم کردن امکان ثبت و جستجوی وب سرویس طراحی و تولید شده است. با استفاده از UDDI هر شرکت به معرفی امکانات وب سرویس و نحوه عملکرد آن در قالب فایل Xml می‌پردازد.

 در انتها می‌توان گفت این ۴ تکنولوژی همه برای یک هدف یعنی قرار دادن یک سرویس روی اینترنت هستند.

مزایای وب سرویس

وب سرویس برای ارائه نوعی قابلیت جهت کاربران و مشتریان عزیز است. این قابلیت به‌راحتی از طریق اینترنت قابل فراخوانی است. پس می‌تواًًن گفت چون این روزها هرجایی از کره زمین به اینترنت دسترسی دارد پس همه مردم می‌توانند از قابلیت‌ها و خدمات وب سرویس بهره ببرند.

از دیگر مزایای وب سرویس اشتراک داده‌ها و خدمات بین دو یا چند برنامه است. با استفاده از وب سرویس و تعریف یک کد عمومی به جای کد اختصاصی برای یک برنامه، چندین برنامه با یکدیگر صحبت و داده‌هایشان را به اشتراک می‌گذارند. (بطور مثال از مزایای api قیمت طلا تابان گوهر این است که قیمت طلا و سکه کاملا لحظه‌ای و دقیق می‌باشد.)

مشخصات وب سرویس

مبتنی بر XML

XML زبانی مشترک و قابل‌درک برای همه است و وب سرویس از این زبان برای نمایش داده‌ها در لایه‌های نمایش و همچنین انتقال داده استفاده می‌کند.

اتصال Loosely

این عبارت به بیان ساده یعنی عدم وابستگی وب سرویس و مشتری به هم. درواقع اگر با گذشت زمان وب سرویس دچار تغییراتی شود نحوه ارتباط و تماس مشتری با آن تغییری نمی‌کند و به همان شیوه قبل است.

قابلیت هم‌زمان و غیرهمزمان

از ظاهر کلمات می‌توان مفهوم آن‌ها را به‌خوبی دریافت. در قابلیت هم‌زمان مشتری منتظر می‌ماند تا وب سرویس یک عملیات را انجام دهد. اما در قابلیت غیرهمزمان به مشتری این اجازه را می‌دهد که ابتدا یک سرویس را فراخواند و سپس سایر کارها (توابع) را انجام دهد. قابلیت غیرهمزمان سبب می‌شود تا سایر سرویس‌ها هنگام انجام یک عملیات خاص متوقف نشده و از کار نیفتند.

پشتیبانی از تماس‌های رویه از راه دور (RPC)

با استفاده از این ویژگی مشتری‌ها و کاربران می‌توانند رویه‌ها، توابع و روش‌ها را از راه دور و با استفاده از پروتکل مبتنی بر XML فراخوانی نمایند.

پشتیبانی از تبادل اسناد

ازآنجایی‌که وب سرویس‌ها مبتنی بر XML هستند پس اسناد پیچیده را هم نمایش می‌دهند.

معماری وب سرویس

تمامی نرم افزارها، وب سایت‌ها و وب اپلیکیشن‌ها دارای معماری و ساختار منحصر به خودشان هستند. یکی از ارکان اصلی هر نرم افزار، معماری نرم افزاری می‌باشد. پس هر فریم ورک به مدلی از معماری نیاز دارد تا مطمئن شود که کل فریم ورک به طور مشابه در وب سرویس، به صورت دلخواه عمل می‌کند.

معماری وب سرویس، روش انجام نمونه سازی عناصر و پیاده سازی عملیات را به روشی متقابل توضیح می‌دهد. معماری خدمات وب به سه بخش متمایز تقسیم می‌شود.

  1. روش فراخوانی از راه دور
  2. معماری سرویس گرا
  3. معماری رست

1. روش فراخوانی از راه دور

RPC یا روش فراخوانی از راه دور که مخفف کلمه Remote Procedure Call می‌باشد، پروتکلی است که در آن یک نرم افزار می‌تواند یک سرویس را در یک نرم افزار دیگر که در سیستم در حال اجرا است به وسیله تابعی درخواست کند. یعنی اگر برنامه ای در یک سیستم دیگر در حال اجرا باشد. اجازه فراخوانی رویه ای در سیستم دیگر را می‌دهد. بدون اینکه متوجه اجرا این رویه در سیستم دیگر شود.

به بیان دیگر، روش فراخوانی از راه دور، ارتباط بین نرم‌افزارهای مختلف در یک شبکه را بر قرار می‌کند. همچنین پروتکل RPC مدلی از ارتباط بین سرور و کلاینت است که برای فراخوانی از تابع استفاده می‌کند. اولین بار این تکنیک در سال 1976 توسط نلسون معرفی شد.

2. معماری سرویس گرا

SOA یا معماری سرویس گرا که مخفف کلمه Service Oriented Architecture می‌باشد. یک نوع طراحی نرم افزاری می‌باشد که در ادغام و تولید برنامه‌های سازمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معماری سرویس گرا برای ارائه توانمندی‌های سازمان به طور مستقل و خود توصیف عمل می‌کند.

از ویژگی‌های معماری سرویس گرا می‌توان به قابلیت انعطاف پذیری بالا در مقابل تغییرات فناوری، ساخت سیستم‌های ترکیبی، ارائه سرویس با واسطه‌های مختلف، افزایش تعامل پذیری سازمان‌ها و برخی موارد دیگر اشاره کرد.

3. معماری رست

REST یا معماری رست که مخفف کلمه Representational State Transfer می‌باشد، توسط روی فیلدینگ و گروهی از توسعه دهندگان در سال 1380 شمسی معرفی شد. معماری رست مجموعه ای از قواعد و قوانینی است که در جهت انتقال و رد و بدل کردن اطلاعات در بستر شبکه ارتباطی انجام می‌گیرد. به بیان دیگر موجب باعث ارتباط بین دو سیستم می‌شود. 

 معماری رست برای برقراری ارتباط از پروتکل‌های مختلفی استفاده می‌کند. یکی از پروتکل‌های مورد استفاده، پروتکل HTTP می‌باشد. معماری رست معمولاً در نرم افزارها و اپلیکیشن‌هایی که تحت وب هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وب سرویس api

چرا وجود وب سرویس الزامی است؟

این روزها استفاده از فضای مجازی و اینترنت نسبت به گذشته بیشتر و بیشتر شده است. از طرفی در دنیای تجارت امروز هم برنامه‌های تجاری از تعداد زیادی سیستم‌عامل برنامه‌نویسی برای توسعه برنامه‌های مبتنی بر وب استفاده می‌کنند. این برنامه‌ها برای برقراری ارتباط متناسب و همگون با یکدیگر نیازمند بستری مشترک هستند.

به زبان ساده می‌توان گفت که وب سرویس فضایی مشترک برای برقراری ارتباط میان چندین برنامه ساخته شده به زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی است. با استفاده از وب سرویس برنامه‌نویسان می‌توانند با خیال راحت برنامه‌های مختلفی را در جاوا، NET، Node.js و …. طرحی و بین آن‌ها ارتباط برقرار کنند. ما در ادامه به معرفی یکی از بهترین و معتبرترین وب سرویس‌ها در حوزه طلا و ارز می‌پردازیم.

وب سرویس نرخ شرکت تابان گوهر

سایت تابان گوهر نفیس یکی از سایت‌های فعال در زمینهٔ اطلاع‌رسانی نرخ طلا در کشور است و دارای ۱۴ سال سابقه درخشان در این حوزه هست. ازآنجایی‌که گرایش مردم این روزها به خریدوفروش طلا، ارز و دلار بیشتر شده است شرکت تابان گوهر نفیس یک وب سرویس طراحی کرده است.

شما با استفاده از api قیمت طلا تابان گوهر می‌توانید قیمت طلا، سکه و ارز را به‌صورت لحظه‌ای دنبال کنید. اتصال به این وب سرویس بسیار آسان، ایمن و بدون دردسر است و روزانه بیشتر از ۲۰۰۰ اتصال به وب سرویس تابان گوهر انجام می‌شود. همچنین بیش از ۱۳۰۰ توکن در این وب سرویس فعال است. شما می‌توانید به‌راحتی قیمت این رمز ارزها را با خرید اشتراک ارزان‌قیمت یک‌ساله پیگیری و در صورت نیاز خریداری نمایید.

مشاوران شرکت نیز همه‌روزه آماده پاسخگویی به سؤالات شما در این حوزه هستند. پس درنگ نکنید به سایت مراجعه و از خدمات بی‌نظیر وب سرویس تابان گوهر نفیس بهره ببرید. از این‌که تا پایان ما را همراهی کردید بینهایت سپاسگزاریم.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 − 3 =